Fotografie vanuit een vlieger

Cees Kuppens
Eibergen

Jaarverslag Fotoalbum

 Ik heb een aantal hobby’s, muziek, elektronica, metaalbewerking, houtbewerking, vliegeren, knutselen, luchtfotografie.

Houtbewerking doe ik ook graag, verschillende meubelstukken in huis heb ik zelf ontworpen en gebouwd.

Een enkele keer is het ook wel eens nodig om wat groffer metaalbewerking te doen. Ook het elektrisch lassen gaat me goed af.

 *Vliegeren:

Ik vlieger met allerlei zelfgemaakte vliegers. Dit zijn alleen de zogenaamde eenlijners.  De vliegerlijn mag ik graag optuigen met allerlei lijnversieringen zoals U op de foto hiernaast ziet.

 *Luchtfoto's maken met behulp van een vlieger:

Alhoewel de luchtfotografie slechts een onderdeel is van de vliegerhobby, is dit het hoofdtema van deze site.

Foto hiernaast is gemaakt met de op afstand bediende fotoapparatuur van Gerard Witte.


*Metaalbewerking:

In mijn schuurtje doe ik het vieze werk, de verspanende werkaamheden en het etsen van elektronicaprinten.

De laatste aanwinst is een draaibank type Emco8. Eindelijk zelf onderdeeltjes draaien. Verder kan ik thuis frezen, lassen, hardsolderen en slijpen.
U ziet wel, ik ben op alle markten thuis, o ja, ik ben ook nog gecertificeerd F-gassen monteur, ofwel koeltechnisch monteur, (Vroeger heette dat STEK monteur)

Idoor de regel bouw ik nooit apparatuur voor anderen, maar voor Dani heb ik een uitzondering gemaakt.

In 2012 heb ik voor Dani een camera gebouwd op zijn rolstoel, zodat hij zelf foto’s kon maken. Vanwege zijn spierziekte kan hij geen camera vasthouden, nu kan Dani weer foto’s maken tijdens het vliegtuigspotten wat hij als hobby graag doet.

Het DaniCam project

Is een bouwproject met een bestuurbare camera voor Dani, zodat hij zijn hobby kan uitoefenen nl vliegtuigspotten en fotograferen. Dani heeft Duchenne en kan geen camera vasthouden, vandaar dat ik een camera heb gebouwd om toch ondanks zijn handicap vliegtuigen te kunnen fotograferen.

De bouw nam 11 maanden in beslag. Ter afsluiting van mijn bouwproject heb ik voor Dani en zijn familie een rondleiding kunnen regelen bij KLM AirFrance Engeneering and Maintenance op Schiphol Oost, waar nevenstaande foto is gemaakt.

Om voor de familie van Dani bij te houden hoe het met het project ervoor stond heb ik een website gemaakt.

Klik op de foto om naar de website van het DaniCam project te gaan.


Mijn grootste hobby is “Genieten van het leven” en als je dit plaatje hiernaast ziet, das toch heerlijk......

Foto gemaakt tijdens mijn vakantie op Texel, vliegeren midden tussen de koeien op boerderijcamping ‘De vrije vogel’ Op texel.

Mijn verzameling naaimachines bestaat uit een gewone naaimachine, een computergestuurde naaimchine en een lockmachine.  Naast het gewone naaiwerk kan ik ook met de computergestuurde naaimachine een borduur unit aansluiten en maak ik o.a. Voor de kleinkinderen geborduurde slapjes ,lakentjes dekentjes zakdoeken, kleding enz.

met Kerst maak ik sushi’s. Sinds ik hiervoor workshops heb gevolgd is dit ook een jaarlijkse traditie geworden. De hele familie smult ervan. Wel heel erg veel werk!

Zelfs een bruidsreportage is mogelijk.

Hobo

Tot voor kort speelde ik in diverse orkesten, nu doe ik het wat rustiger aan. Hierboven een foto tijdens een concert met het Achterhoeks Bachkoor en orkest.

Wat doe ik nog meer; verjaardagstaarten maken, zelfs een bruidsrteportage, verder repareer ik alles wat los en vast zit.

Volgende
bladzijde

Elektronica is ook een favoriete hobby van mij. Mijn zolder is omgebouwd tot een laboratorium met een omvangrijke hoeveelheid meetapparatuur. Er zijn weinig dingen die ik niet kan meten.

hier zit ik vooral in de wintermaanden te knutselen. Hier wordt de de apparatuur die nodig is voor de vliegerluchtfotografie ontworpen en gebouwd. Elk jaar wordt er wel wat aan de apparatuur verbeterd.

Tevens ben ik gaan leren programmeren met de arduino. Inmiddels maak ik regelmatig apparatuur met een microcontroller erin, het schijven van software hiervoor gaat me heel erg goed af. Ik heb dan ook een goede leermeester, zie www.toptechboy.com

Inmiddels werken mijn elektrische rolluiken thuis geheel op microcontrollers Er is geen handbediening meer nodig omdat de besturing de rolluiken zo instelt, zoals je het zelf ook zou doen. Daarmee reageren ze op donker, licht, bewolking, zonnig, binnen- en buitentemperatuur, stand van de zon en de tijd.  Inmiddels werken mijn etsmachine en UV-belichtingsbak ook met een  microcontroller, want nu stop ik overal microcontrollers in.


Mijn nieuwste project is Nel.

Nel is mijn contactloze deurbel welke uitgegroeid is tot een voordeurmanager. Heeft u wel eens een filmpje gemaakt van uw deurbel?, Nou ik wel!. Kijk maar eens op https://youtu.be/mlhChAJiSn8

Nel staat voor “net even leuker”. U zult in het filmpje zien dat andere deurbellen in vergelijking met deze gewoon erg saai zijn en niet meer van deze (Corona) tijd.